Відбито атаки ворога в чотирьох областях — Генштаб

Війська РФ ведуть наступ на п’яти напрямках і зазнають значних втрат, особливо у живій силі. Про це 13 лютого повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні.

Зазначається, що супротивник зосередив основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах десяти населених пунктів: Гряниківка Харківської області; Кремінна і Білогорівка на Луганщині; Виїмка, Федорівка, Васюківка, Бахмут, Іванівське і Кліщіївка Донецької області та Залізничне на Запоріжжі.

При цьому противник завдав чотирьох ракетних ударів і здійснив 85 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. Обстріляли райони 18 населених у Сумській області та Харківській областях.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник здійснив обстріли 22 населених пунктів, на Бахмутському — 16, на Авдіївському та Новопавлівському — 25, на Запорізькому напрямку — 11, на Херсонському — 21.

Українська авіація за добу 12 лютого завдала вісім ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Ракетники та артилеристи вразили десять районів зосередження живої сили, одну позицію протиповітряної оборони та три склади боєприпасів противника.

spot_img
Важливо
Схожі новини