Помер окупант, який виступав із «черепом азовця»

Російський найманець, командир підрозділу так званої «Народної міліції «ЛНР» Ігор Мангушев із позивним Берег помер у лікарні від поранення в голову. Кулю в голову він отримав за невстановлених обставин у тилу окупантів у Кадіївці Луганської області. Про це в середу, 8 лютого, заявило російське пропагандистське видання РИА Новости з посиланням на друга російського загарбника Акіма Апачева.

«Він помер. Вчора (7 лютого — ред.) я відвідував Ігоря разом з його дружиною Тетяною в шпиталі. Лікарі сказали, що Берег перебуває в атонічній комі. Це остання стадія коми, як мені пояснили. Сама куля застрягла в центрі мозку, зробила довгий шлях. У результаті утворився великий набряк головного мозку. Берег би дуже хотів вижити, але вже не мав шансів», — розповів він.

За його словами, 7 лютого справу про цей інцидент передали до Слідкому РФ, і нібито «за матеріалами справи все зрозуміло», і навіть відомо, хто це зробив.

Нагадаємо, у суботу, 4 лютого, російські Telegram-канали повідомили, що о 00:30 того дня Мангушева доставили до нейрохірургії Кадіївки, яку окупанти називають Стахановим, зі «сліпим вогнепальним кульовим пораненням у голову».

Характер поранення свідчить про те, що постріл зроблено з короткоствольної зброї в потилично-тім’яну область. Однак обставини події на той момент ще були невідомі.

5 лютого в мережі з’явилося відео, на якому дружина Мангушева Тетяна Азаревич заявила, що поранення окупанта — замах на вбивство або навіть страта.

Азаревич зачитала з телефона, що Мангушев отримав поранення в ніч із 3 на 4 лютого «у тилу, у Стаханові», на тимчасово окупованій російськими військами території. Вона додала, що стріляли зблизька з пістолета, а куля застрягла в мозку.

«Пройшла вже майже доба, але жодних слідчих дій досі не було проведено. І більше того — не порушено кримінальної справи, хоча, судячи з характеру поранення, був замах на вбивство і навіть страта», — стверджувала вона.

Дружина Мангушева звернулася до міноборони РФ, слідчого та ФСБ з проханням «взяти цю справу під контроль».

spot_img
Важливо
Схожі новини