Затримали зрадника, який передавав ворогові дані про наступальні операції

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила російського агента, який інформував ворога про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту. Завдяки оперативному реагуванню вдалося своєчасно скоригувати свої управлінські рішення для успішного виконання бойових завдань. Про це повідомляє пресслужба СБУ.
За даними слідства, поплічником агресора виявився чиновник однієї з військових частин ЗСУ, якого завербувала російська спецслужба після початку повномасштабного вторгнення.
За вказівкою окупантів, він приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їх поповнення технікою і боєприпасами. Крім цього, зрадник зливав своїм російським кураторам аналітичні відомості щодо ситуації на фронті.
Внаслідок спецоперації співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергової передачі даних росіянам. Цього разу він намагався сповістити ворога про оперативну обстановку в одному з напрямків бойових дій.
Під час обшуків за місцями знаходження затриманого виявлено засоби зв’язку та комп’ютерну техніку, яку він використовував для комунікації з окупантами.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманий повністю визнав свою провину.
Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту без права внесення застави. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину.
spot_img
Важливо
Схожі новини