У Силах оборони розповіли про нову тактику РФ під час обстрілів України

Начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що Росія у перервах між масованими ракетними атаками може точково обстрілювати Україну. Крім того, ворог намагається виснажити протиповітряну оборону. Про це вона розповіла в ефірі телемарафону.

«Зараз навіть після масованих ракетних атак, коли всі вже звикли до того, що можна взяти певну паузу в 10-12 діб, поки вони готуватимуться, — ворог не спить і почав тероризувати нас такими невеликими повітряними атаками», — зазначила Гуменюк.

За її словами, РФ хоч і зменшила корабельне угруповання в Чорному морі до 11 суден, проте тримає напоготові три ракетоносії з 20 Калібрами.

«Це говорить про те, що вони продовжують тримати тиск на населення, і абсолютно не відкидаються точкові ракетні удари. Швидше за все, через погоду застосувати дрони їм не вдасться, але не слід розслаблятися, оскільки буває, що вночі вщухає поривчастість вітру, і саме ніч вони зараз використовують для застосування Shahed», — заявила начальник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України.

Вона також додала, що РФ змінила тактику ракетних ударів. Зокрема, окупанти намагаються послабити українську протиповітряну оборону, тож спочатку запускають дрони-камікадзе, а потім ракети.

«Вони відслідковують і бачать результативність нашої ППО, яка зросла аж до 75-80% у протидії саме їхнім масованим ракетним атакам. Вони шукають тактику, коли зможуть знизити цей відсоток протидії нашій протиповітряній обороні. Тому вони дешевші Shahed використовують першими хвилями, щоб розвідати та знищити засоби ППО й виснажити систему спостереження, а вже потім запускають ракетні атаки», — пояснила Гуменюк.

spot_img
Важливо
Схожі новини