РФ накопичує сили та техніку біля Маріуполя — мерія

Ворог накопичує сили та техніку біля окупованого Маріуполя, тоді як у самому місті посилилася примусова паспортизація та стрімко колапсує медична система. Про це 30 січня повідомив у Telegram радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«За вихідні знову зросла кількість мобілізованих з Росії, які прибули. Зокрема, в селі Білосарайська Коса та селах на північ від Маріуполя (на кордоні Маріупольського та Волноваського районів). Приблизна загальна кількість до чотирьох тисяч. Крім того, відбувається доукомплектування підрозділів ворога за припискою з Луганської області на північ від Маріуполя», — уточнив він.

За словами окупантів, вони готують підрозділи для атаки на Вугледар.

«Загальна кількість контингенту на доукомплектуванні 3-5 тисяч поки що живих окупантів. Почали накопичення техніки навколо Маріуполя наступального характеру. Вугледар звучить досить часто, щоб зробити висновок про підготовку відповідного наступу», — додав радник.

Він також наголосив, що медична система Маріуполя у жалюгідному стані: у місті єдиний лікар-ендокринолог, одне ЛОР-відділення у лікарні інтенсивної терапії у стаціонарі з обмеженою кількістю місць.

«Онкозахворювання — пряма дорога в один кінець. При цьому знову розгорнуті військові госпіталі на базі стаціонарів, що працюють. Наслідки — вичерпування запасів плазми і крові (для цивільних майже недоступне зараз), брак ліжко-місць цивільним. Смертність зростає», — наголосив Андрющенко.

Також у місті набирає обертів примусова паспортизація.

«Людям відмовляють у лікуванні та/або обстеженні навіть на наявному обладнанні без державної медичної страховки. Для отримання страховки потрібно мати російський паспорт. Навіть до такого цинізму дійшло — паспорт або смерть у прямому розумінні», — зазначив радник мера.

spot_img
Важливо
Схожі новини