Вступ України в ЄС та НАТО послабить РФ — ГУР

Завдання України на сьогоднішній день полягає у системному ослабленні Росії. Цього можна досягти за допомогою інтеграції до євроатлантичних та європейських структур. Про це заявив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю польському порталу новин Wirtualna Polska.

Він зазначив, що відносини України та Росії у майбутньому стануть «дуже складним процесом». Його важко прогнозувати, оскільки невідомо, на скільки елементів розпадеться РФ, і з ким Україні доведеться говорити про репарації та притягнення до відповідальності винних у злочинах.

«Цікаво, що зараз у російському інформаційному просторі, перш за все в інтернеті, а також серед частини опозиції, починає пропагуватися думка, що в цьому вторгненні слід звинувачувати лише «путінську кліку». І суспільство тут ні до чого. А ще ми воюємо з країною, де понад дві третини населення підтримало дії Путіна!», — зазначив голова української розвідки.

Він також наголосив, що завдання України полягає у системному та державному ослабленні Російської Федерації.

«Для цього ми повинні активно входити в євроатлантичні та європейські структури: політичні, економічні, безпекові, правові, гуманітарні та освітні… Нарешті, ми повинні мати певну форму контролю над новою післявоєнною Російською Федерацією. Щоб ніколи не повторилося те, що було з Україною», — резюмував Буданов.

spot_img
Важливо
Схожі новини