Залужний вперше зустрівся з генералом Міллі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вперше провів особисту зустріч із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Про це український воєначальник повідомив у Facebook у вівторок, 17 січня.
За словами Залужного, зустріч відбулася на території Польщі.
«Дякував генералу Міллі за непохитну підтримку та допомогу, надану Сполученими Штатами та союзниками України. Позначив нагальні потреби ЗСУ, задоволення яких прискорить нашу перемогу», – написав Залужний.
Своєю чергою, АР уточнює, що генерали спілкувалися «пару годин» у південно-східній частині Польщі. До цього вони багато разів спілкувалися у телефонному режимі.
Також повідомляється, що напередодні Марк Міллі відвідав полігон Графенвер у Німеччині, де розпочали навчання понад 600 українських військовослужбовців.
«Це не звичайна ротація. Це один із тих моментів, коли якщо ви хочете щось змінити на краще, це саме той момент», — сказав Міллі під час зустрічі з командирами.
Вперше з початку війни журналістам було надано широкий доступ для спостереження за різними етапами навчань. Їм дозволили слідувати за Міллі та спостерігати за його взаємодією з українськими та американськими військовослужбовцями, але не було дозволено повідомляти про конкретні розмови з українськими військовими або робити якісь фото- чи відеозйомки.
spot_img
Важливо
Схожі новини