СБУ викрила «мисливців» за установками HIMARS та комплексами С-300

У Кременчуці Полтавської області СБУ знешкодила ворожу агентурну мережу, яка намагалася виявити та підірвати установки HIMARS та комплекси С-300. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Представники спецслужби країни-агресора намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури регіону та підрозділи Сил оборони, задіяні в їхньому захисті. Зловмисники полювали за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ. Також вони намагалися виявити місця базування реактивних систем HIMARS та далекобійних гаубиць М777», — йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у разі виявлення українських військових об’єктів агенти Росії планували їх знищити шляхом підпалу та подальшої детонації боєкомплекту, а у разі наявної інформації про значне накопичення військової техніки та чітких географічних координат – передати дані для їх ліквідації шляхом ракетного удару військами Росії.

«За знищення зразків іноземного та українського озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від 20 тис. дол. Гроші вони мали отримати на спеціально відкриті банківські картки відразу після успішного виконання ворожих завдань. Однак співробітники Служби безпеки запобігли диверсіям — своєчасно викрили, задокументували та припинили злочинні дії учасників ворожої агентурної мережі в Кременчуці», — повідомляють у СБУ.

Російськими агентами виявились двоє переселенців зі сходу України, завербованих представником так званої «МДБ ДНР» Дмитром Зіпіром.

«Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку, він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини та доповідав про їх результати кадровим співробітникам ФСБ. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Зіпіру про підозру в диверсії. Також планується додаткова кваліфікація його злочинів2: ст.111 (державна зрада); ч. 7 ст.111-1 (колабораційна діяльність); ч.2 ст.260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань)», — повідомляють у СБУ.

spot_img
Важливо
Схожі новини