В ЗСУ розповіли про ситуацію у найгарячішій точці

Війська РФ сконцентрували велику кількість підрозділів на Бахмутському напрямку і системно тиснуть на оборону ЗСУ, у тому числі в районі Соледара. Про це в ефірі телемарафону 9 січня повідомив спікер Східного угруповання військ Сергій Череватий.

«За добу в цілому на Бахмутському напрямку фронту стався 281 обстріл позицій та інфраструктури, 43 бойових зіткнення, 107 вбитих і 123 поранених окупантів. На сьогодні, це найгарячіша ділянка фронту, де відбуваються найзапекліші, найагресивніші дії ворога, де він сконцентрував свої найбоєздатніші підрозділи, у тому числі найпідготовленіші загони злочинного угруповання Вагнер», — уточнив він.

За словами Череватого, ситуація в цьому районі «справді важка, але контрольована ЗСУ».

Також спікер зазначив, що довгі місяці ворог намагався прорвати оборону на Бахмутському напрямку, у тому числі в районі Соледара, і наразі сконцентрував там багато сил. Це вимагає від ЗСУ «відповідних рішень, реакцій, кризового військового менеджменту», чим і займався командувач Сухопутними військами ЗСУ Олександр Сирський під час відвідин передової.

Він додав, що Соледар фактично зруйнований, але там й досі є мешканці.

На Луганському напрямку, за словами Череватого, інтенсивність бойових дій трохи нижча, ніж у Донецькій області, однак там також тривають бої та постійна бойова робота. Якщо немає прямого зіткнення з ворогом, його системно вражають українські ракетні війська та артилерія.

«Там ворог перегруповується, відбувається ротація підрозділів, зокрема укомплектованих мобілізованими в ході так званої часткової мобілізації. Ворог іноді намагається контратакувати наші позиції, зокрема, за цю добу в районі населених пунктів Стельмахівка та Червонопопівка, однак був вражений вогнем і відкинутий назад, зазнавши втрат», — зазначив він.

spot_img
Важливо
Схожі новини