Як купувати криптовалюти у 2023 році?

Ще донедавна, в уявленні широких мас, криптовалютні операції прирівнювалися до шахрайства та фінансових пірамід. Проте, цього року ставлення більшості людей змінилось і криптовалютний ринок став однією зі сфер з найактивнішим розвитком. Для все більшої і більшої кількості людей, ринок криптовалют стає місцем регулярного заробітку або способом зберегти заощадження. Разом з криптовалютами, розвиваються і системи блокчейну, на основі яких створюється величезна кількість важливих та корисних проєктів. Оскільки тенденції ринку не стоять на місці та змінюються постійно, пропонуємо розглянути актуальні особливості торгівлі криптовалютами у 2023 році.

Де купувати криптовалюту?

Криптобіржа та обмінник – найпопулярніші способи купувати монети. Для того, щоб обрати найбільш чесні та безпечні платформи, користувачі мають у загальному доступі незалежні агрегатори. Агрегатори даних – це сайти, які займаються збором актуальної інформації про ринок криптовалюти. Платформи надають всю необхідну інформацію, наприклад, ціни, ринкову капіталізацію, торгові обсяги. Найпопулярнішими з них є CoinMarketCap і CoinGeko. Вони також оперативно повідомляють про новинки ринку, вихід нових токенів, аналізують різноманітні проєкти тощо.

Моніторинг та аналіз ринку

Надзвичайно швидкий розвиток ринку продукує все більше та більше нових криптобірж та обмінників. Новачкам буває складно зорієнтуватися у такому розмаїтті. Окрім агрегаторів даних, описаних вище, допомогти можуть також спеціальні сервіси для моніторингу рейтингів. Вони мають численні переваги, оскільки це переважно незалежні проєкти, які публікують чесні та об’єктивні рейтинги. Вони надають змогу порівняти криптобіржі та обмінники та визначитися, що буде краще працювати особисто для вас. Отримуючи доступну та детальну інформацію на таких платформах, користувачам уже не треба займатись аналізом ринку вручну та витрачати багато часу. Одним з таких сервісів є український проєкт Xchangescan.

Якщо ж ви хочете аналізувати криптопроєкти самостійно, то радимо звертати увагу перш за все на конкретні технічні характеристики. Кожна криптомонета обов’язково повинна мати власний сайт. Перед розглядом покупки, радимо, відвідати сайт необхідної вам криптовалюти та звернути увагу на інформацію про команду, відповідальну за розробку монети, цілі криптопроєкту, які повинні бути чітко вказані на сайті та на загальне враження від сайту, якість та відсутність помилок. Важливим показником є наявність «White Paper» у загальному доступі. «White Paper» (з англійської перекладається як «біла книга») є офіційним документом, який містить в собі загальну інформацію про проєкт, його основні стратегії та цілі. Документ також включає інформацію про токеноміку монети. Токеноміка надає детальний опис розподілу прибутку між інвесторами. «White Paper» — це перше, на що треба звернути увагу перед тим, як зробити вибір інвестувати у проєкт, а відсутність такого документа має спонукати задуматись щодо доброчесності розробників.

Біржі

Криптовалютні біржі мають більше функцій у додаток до купівлі та продажу монет. На біржах користувачі можуть проводити ряд операцій з валютами. Обмін валют на криптобіржах передбачає реєстрацію. Найбільш популярні крупні біржі на сьогодні:

• KuCoin – криптобіржа, яка постійно розвивається з метою надавати якомога якісніші послуги користувачам. Вона надає змогу купувати криптовалюту за фіатні гроші, що робить її дуже зручною. Вона також має широкий вибір продуктів та торгових пар. KuCoin також має особистий мобільний застосунок, який завантажили більш ніж 5 мільйонів користувачів.

• Binance – популярна криптобіржа, яка надає багато можливостей своїм користувачам. Вона має власний майнінг-пул, підтримує маржинальну торгівлю, надає велике кредитне плече. Біржа також має попит серед інвесторів та має програму лояльності та реферальну програму.

• ByBit – зручна платформа, яке забезпечує швидке та надійне проведення операцій. Має привабливу бонусну політику, зручний мобільний додаток, цілодобову технічну підтримку на 12 мовах.

Онлайн-обмінники

Обмінники онлайн є зручним та швидким способом торгівлі криптовалютами. Функціонал таких сайтів доволі простий, а покупку та продаж можна здійснювати без реєстрації. Розглянемо декілька популярних обмінників:

  • Changeit – сервіс, створений в Україні. Він завжди оперативно оновлює курс, який повністю відповідає ціні на ринку. Операції відбуваються доволі швидко за рахунок автоматичного проведення транзакцій. Цілодобова технічна підтримка може надати вам усю необхідну інформацію у разі виникнення питань.

  • AnyExchange.best – зручна та проста у використанні платформа, яка дозволяє купувати токени за фіатні валюти, використовуючи більшість найпопулярніших платіжних систем. Комісії включені до курсу відразу, сервіс не передбачає жодних додаткових платежів.

  • E-money – обмінник, який дозволяє купити токени без сплати комісії. Проте, збори все одно присутні та включені до курсу одразу. Така система є більш вигідною за звичайну сплату комісій, тому обмінник має попит на ринку.

Таким чином, варто пам’ятати, що торгівля криптовалютами – ризикована справа, якою слід займатися, вивчивши та проаналізувавши актуальні особливості ринку.

spot_img
Важливо
Схожі новини