Росія планує нові наступи на фронті – ГУР

Росія не має наміру завершувати війну проти України та планує нові наступи. Про це заявив представник Головного управління Міноборони Андрій Черняк у коментарі РБК-Україна, який було опубліковано 2 січня.
«За оцінками військової розвідки України, росіяни наступного року й надалі намагатимуться продовжувати ведення наступальних дій. На жодному з напрямків їм не вдалося досягти своєї мети. Вони розуміють, що програють, але завершення війни не планують», — зазначив він.
За словами Черняка, розвідка розглядає можливість того, що ворог може одночасно піти із півночі або сходу.
«Такі дії ворога передбачаються, і наші війська до цього готові. Щоправда, сил та засобів у окупантів на території Білорусі немає», — зазначив військовий.
Представник ГУР упевнений, що росіяни намагатимуться утримати сухопутний коридор до Криму та захопити всю Донецьку область. При цьому, на його думку, окупантам не вдасться форсувати Дніпро, аби знову захопити Херсон.
«За оцінками військової розвідки України, за наступні 4-5 місяців російська армія може втратити ще до 70 тисяч осіб. І до таких втрат керівництво країни-окупанта готове», — додав він.
spot_img
Важливо
Схожі новини