Резніков пояснив, коли ЗСУ отримають ППО Patriot

Українським бійцям потрібно більше зброї, особливо систем протиповітряної оборони, тому Київ веде з партнерами відповідні переговори. Зокрема, системи ППО Patriot можуть з’явитися на наступному етапі війни. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков у коментарі американському телеканалу CNN.
«Коли у нас йде війна, нам завжди буде недостатньо (зброї. – Ред.). Нам потрібно її ще більше, особливо систем ППО, які є пріоритетом номер один для нас», – зазначив він.
Він також припустив, що системи ППО Patriot можуть з’явитися в Україні вже на наступному етапі війни.
«Ми вже довгий час обговорюємо (передачу Україні систем Patriot. – Ред.) з нашими партнерами, тому що ця система є дорогою і розробленою з високим ступенем складності. Я вважаю, що Patriot також може з’явитися на нашому полі бою, але на наступному етапі», – розповів голова Міноборони.
За його словами, українські військові щодня намагаються знаходити якнайкраще рішення для боротьби з іранськими дронами-камікадзе, які запускає російське військо. Україна також потребує дронів.
«Нам також потрібні системи для боротьби з дронами. Радіоелектронна боротьба дуже важлива для нас», – підсумував Резніков.
spot_img
Важливо
Схожі новини