Ворог розвідує цілі та готує ракети до нового масованого удару — ГУР

Окупанти розвідують цілі та готують свої ракети для нового масованого удару по Україні. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скибиіцький в ефірі телемарафону.
Він зазначив, що на сьогодні ситуація досить спокійна, спостерігаються планові польоти стратегічної авіації РФ, вони здійснюються у східних регіонах країни.
«Ми спостерігаємо, як тільки буде вихід додаткових сил та засобів Чорноморського флоту з носіями Калібр, якщо буде зліт стратегічної, дальньої бомбардувальної авіації – то наше завдання своєчасно попередити (ракетну атаку, – ред.)», — розповів Скибицький.
За його словами, ворог вивчає об’єкти, що вже атакували, і вивчає нові «цілі».
«По-перше, здійснюється дорозвідка тих об’єктів, по яких завдавалися удари. По-друге — це класичний підхід, вивчаються ті райони, цілі, по яких буде завдано удару. І третє — це підготовка, зосередження ракет, їхня підготовка до бойового застосування, що потребує часу», — зазначив представник ГУР.
Він також заявив, що Росія зменшує запас ракет і ворог використовує старі запаси часів Радянського Союзу, а це вимагає підготовки і обслуговування ракет перед їх застосуванням.
«Ми реально бачили, коли РФ застосовувала крилаті ракети Х-22 і досить великий відсоток підривався в повітрі. Я вже не говорю про те, що деякі не досягали цілей. Відповідно, потрібен час і підготовка, щоб застосувати старе озброєння», — зазначив Скибицький.
spot_img
Важливо
Схожі новини