У ГУР назвали закордонні компанії, які виробляють чипи для ракет РФ

Головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що мікрочипи для російських ракет продовжують виготовляти більше десятка іноземних компаній мікрочипи для Росії.
Зазначається, що РФ використовує для виробництва ракет власну розробку ГЛОНАСС, аналог GPS. Він був створений у 1982 році на замовлення Міноборони СРСР.
Цю систему ворог використовує для наведення ракет. Разом з тим, хоча технологія ГЛОНАСС російська, вона не може функціонувати без мікрочипів іноземного виробництва.
«Чипи приймають та обробляють координати від ГЛОНАСС, а ракети за допомогою цієї інформації орієнтуються у просторі і ціляться в українську цивільну та енергетичну інфраструктуру», — пояснили у розвідці.
Повідомляється, що близько 13 іноземних компаній продовжують виготовляти чипи з підтримкою російської системи. Серед них Linx Technologies (США), Broadcom (США), Qualcomm (США), Telit (США), Maxim Integrated (США), TRIMBLE (США), Cavli Wireless (США), u-blox AG (Швейцарія), STMicroelectronics ( Швейцарія), Sierra Wireless (Канада), NovAtel (Канада), Septentrio (Бельгія) та Antenova (Британія).
Росія продовжує закуповувати мікрочипи завдяки численним підставним компаніям та дистриб’юторам. Ворог використовує ці елементи для виробництва безпілотників Орлан-10 та Shahed-136, РСЗВ Торнадо-С та Смерч, ракети Іскандер, Калібр та Кинжал, а також авіаційні та крилаті ракети X-101, X-555, Х-38, Х-59МК , Х-31.
spot_img
Важливо
Схожі новини