Проти України воюють 20 екс-бійців Беркута – ДБР

На боці РФ у війні проти України воюють 20 колишніх бійців спецпідрозділу Беркут. Серед них підлеглі командира так званої «чорної роти» Дмитра Садовника. Про це повідомив заступник керівника Управління у справах Майдану ДБР Артем Яблонський під час дискусії Перспективи розслідування Майдану в умовах повномасштабної війни, повідомляє Укрінформ.
Яблонський зазначив, що після початку війни Управління у справах Майдану ДБР почало перевірку екс-працівників Беркута, щодо яких не вистачало доказів причетності до злочинів під час Революції гідності, але була інформація, що їх задіяли в охороні громадського порядку.
«Ми почали їхню перевірку на колабораційну діяльність і встановили, що з усіх підрозділів Беркута вже 20 осіб воюють проти України або служать у так званих правоохоронних органах держави-агресора. Зараз щодо них є підозри. Інші особи перевіряються оперативними підрозділами», – розповів він.
За словами керівника першого відділу Управління Держбюро розслідувань Віталія Музики, ДБР найближчим часом планує передати до суду провадження стосовно бійців загону Беркут, яким командував Дмитро Садовник.
«Він разом з іншими бійцями своєї роти ховається на території РФ. Відомо, що частина його підлеглих нині воює проти України», – заявив Музика.
Як повідомив заступник генпрокурора Олексій Хоменко, цьогоріч прокуратура оголосила підозру командиру роти севастопольського Беркута, який організував убивство трьох протестувальників. Внаслідок дій його підлеглих було поранено майже 200 учасників Революції гідності. Надалі він очолив управління росгвардії у Севастополі і був обраний до ради федерації РФ.
spot_img
Важливо
Схожі новини