Суд визнав винними трьох фігурантів справи MH17

Окружний суд Гааги визнав трьох людей винними в аварії пасажирського лайнера рейсу МН17 Малайзійських авіаліній на Донбасі 17 липня 2014 року. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна у четвер, 17 листопада.
Рішення суду оголосив головуючий суддя Хендрик Стейнгаус у юридичному комплексі Схіпхола. Винними визнані двоє громадян Росії та один українець – Ігор Гіркін, Сергій Дубинський та Леонід Харченко. Ще одного обвинуваченого – росіянина Олега Пулатова – судом визнано невинним.
«Пулатов невинний за обома фактами, за якими він підозрювався. Тому вимога прокуратури (визнати його винним) відхиляється», – оголосив суддя.
Щодо Гіркіна, Дубинського і Харченка, то суд визнав, що обвинувачення на їхню адресу є «законними і доказовими».
«Вони спільно призвели до аварії літака з небезпекою життя для інших і смерті 298 людей – вони винні у смерті 298 разів. Це законно і доказово. Гіркін, Дубинський та Харченко визнаються винними», – сказав Стейнгаус.
Слухання у справі тривали два з половиною роки, вони розпочалися 9 березня 2020 року. Обвинувачення були висунуті за двома статтями Кримінального кодексу Нідерландів – за те, що вони спричинили аварії рейсу МН17, внаслідок якої загинули 298 пасажирів (ст.168), а також за вбивство 298 пасажирів рейсу МН17 (ст.289). Прокуратура вимагала покарання у вигляді довічного ув’язнення.
spot_img
Важливо
Схожі новини