Зеленський озвучив українську формулу миру

У мережі з’явилася повна версія виступу президента України Володимира Зеленського на саміті G20 на Балі у вівторок, 15 листопада.

Президент на початку виступу наголосив, що приїхав зі звільненого від загарбників Херсона, і сказав, що є українська формула миру, але в ній немає компромісів із совістю, територією та незалежністю.

«Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила, і ми люди слова. Україна завжди була лідером миротворчих зусиль, і світ це бачив. І якщо Росія каже, що ніби хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями», — наголосив Зеленський.

Президент України зазначив, що мирних договорів для того, щоб «перечекати» та «наростити сили», також не буде.

«Ми не дамо Росії перечекати, наростити сили, а потім розпочати нову серію терору та глобальну дестабілізацію. Не буде жодних «Мінськ-3″, які Росія порушить відразу ж після укладення», — не сумнівається Зеленський.

Після цього український лідер озвучив українську формулу миру.

«Є українська формула миру. Миру для України, Європи та світу. І є набір рішень, які можна втілити в життя, щоб справді гарантувати мир. Взявши участь у саміті «Групи двадцяти», я представив пропозиції таких рішень — конкретних та чесних. Україна пропонує провідним державам світу бути творцями миру разом з нами», — зазначив Зеленський.

Пропозиції України такі:

1. Радіаційна та ядерна безпека.

2. Продовольча безпека.

3. Енергетична безпека.

4. Звільнення всіх полонених та депортованих.

5. Виконання Статуту ООН та відновлення територіальної цілісності та світового порядку.

6. Виведення російських військ та припинення бойових дій.

7. Повернення справедливості.

8. Протидія екоциду.

9. Недопущення ескалації.

10. Фіксація закінчення війни.

spot_img
Важливо
Схожі новини