Камбоджа та Японія допоможуть у розмінуванні України — Кулеба

Глава МЗС Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону повідомив про роботу над тристороннім проектом України, Камбоджі та Японії для допомоги у розмінуванні України.
«На розвиток телефонних переговорів президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Королівства Камбоджа Гун Сеном камбоджійський лідер особисто прийняв мене цього тижня в Пномпені. На нашій зустрічі йшлося, зокрема, про допомогу в розмінуванні. У нас вимальовується спільний тристоронній проект із розмінування українських територій із залученням Камбоджі та Японії. Ми проговорили конкретні параметри цього проекту, хто і що робитиме якийсь графік», — зазначив міністр.
Кулеба додав, що обговорив цей проект докладніше на зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром закордонних справ Камобджі Праком Сакхонном.
«Камбоджа на наш запит ініціювала цей проект і готова допомагати Україні в розмінуванні, разом з Японією. У минулому Камбоджа довго страждала від війни і має великий досвід у розмінуванні. Є експертиза, є обладнання, залучатимемо їх до вирішення наших проблем», — підсумував міністр.
spot_img
Важливо
Схожі новини