Столтенберг заявив про стратегічні помилки Путіна

Президент Росії Володимир Путін недооцінив мужність українців та підтримку України із боку Заходу. У цьому полягає його стратегічна помилка, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомило напередодні Анадолу.

«Путін допустив низку великих і стратегічних помилок, коли вторгся в Україну. Однією з таких помилок стало те, що він недооцінив українців, їхню мужність, їхню прихильність до боротьби за свою країну та її захисту», — сказав глава НАТО за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком у Лондоні.

За його словами, «ще одна помилка» Путіна полягала в тому, що він недооцінив здатність союзників і партнерів із НАТО надати дієву підтримку Україні.

«Перемоги та успіхи Збройних сил України досягнуто завдяки хоробрості та мужності українських солдатів. Але, безсумнівно, підтримка, яку вони отримують від Сполученого Королівства, від союзників та партнерів з НАТО, також важлива», — зазначив Столтенберг.

Він попередив, що «якщо Путін переможе в Україні, це буде не лише катастрофою для українців, а й зробить нас більш уразливими».

spot_img
Важливо
Схожі новини