Запорізький онкоцентр знову опинився в центрі скандалу

Запорізький регіональний протипухлинний центр (колишній обласний онкодиспансер) сьогодні, 4 листопада попав під жорстку критику обласної військової адміністрації. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух назвав цей заклад «паршивою вівцею», і пригрозив «усунути» з посади його директора Михайла Єсаянца.

Мова про Запорізький протипухлинний центр зайшла сьогодні на позачерговій обласній комісії з ТЕБ та НС, де обговорювали готовність лікарень міста працювати в умовах відключень електропостачання. За словами керівництва ОВА, майже всі лікарні спрацювали в цьому питанні злагоджено і ефективно.
Але виявилась і «паршива вівця» — обласний онкоцентр, директор якого Михайло Єсаянц знехтував підготовкою до аварійних вимикань електрики. В результаті протипухлинний центр виявився абсолютно не готовим до функціонування в умовах віялових відключень.

Годі й говорити, що таке ставлення до своїх обов`язків з боку директора Михайла Єсаянца — це фактично нехтування людськими життями. Що трапиться, коли електроенергія зникне, наприклад, під час операції, коли хворий перебуває на штучному вентилюванню легеней — годі й казати.

Керівництво ОВА наказало адміністрації протипухлинного центру негайно обладнати лікарню потужними дизельними генераторами. Щоб очільники медзакладу не нехтували своїми обов`язками — створена спеціальна комісія, яка буде ретельно контролювати усунення недоліків. А керівник ЗОВА Олександр Старух пообіцяв особисто проконтролювати «паршивих овець».

Запорізький онкоцентр знову опинився в центрі скандалу
Михайло Єсаянц полюбляє розкішний відпочинок

арто зазначити, що останні роки Запорізький регіональний протипухлинний центр мав потужне фінансування, яке давало можливість вирішити всі потреби. Завдяки коштам обласного бюджету й не тільки тут збудовано новий корпус та придбано новітню апаратуру для лікування онкозахворювань — лінійний прискорювач світового рівня.

Але, на жаль, Запорізький протипухлинний центр має в місті погану репутацію. Запоріжці роками скаржаться на тотальну корупцію та здирництво з онкохворих в цьому медзакладі, а також низький рівень медичної допомоги.
Портал «Вместе» раніше писав про те, як на операційному столі в онкодиспансері скалічили пацієнтку, а коли вона спробувала скаржитись в поліцію — то її почали залякувати.
Журналісти зробили власне розслідування, та викрили величезний «гнійник» проблем онкодиспансера. Виявилось, що його директор Михайло Єсаянц полюбляє розкішний спосіб життя, дорогі курорти та елітні авто, хоча офіційні прибутки у нього доволі скромні.

Джерело VmesteZP

spot_img
Важливо
Схожі новини