На Київщині дали 15 років в’язниці зраднику, що «здав» командира добробату

Житель Київської області отримав 15 років ув’язнення за те, що «зливав» російським окупантам інформацію про учасників самооборони у Броварському районі. Про це повідомляє СБУ у п’ятницю, 4 листопада.
Зазначається, що зловмисника було затримано у столичному регіоні під час спецоперації контррозвідки СБУ у квітні цього року.
За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу самооборони одного із селищ Броварського району. Але після захоплення населеного пункту він одразу перейшов на бік окупантів і почав співпрацювати з ними. Саме за його «наведенням» агресори викрали командира та інших учасників загону самооборони, до якого раніше він входив.
До потерпілих застосовували насильство та погрози вбивства. Встановлено факти, коли людей із зав’язаними очима ставили до стінки та стріляли під ноги, імітуючи розстріл.
Після визволення селища зрадник намагався ховатися. Проте співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.
На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за статтею про держзраду, скоєну в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК України) та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.
spot_img
Важливо
Схожі новини