У ЗСУ пояснили причину розміщення Кинджалів під Мінськом

Ракети Кинджал, які РФ розміщує на території Білорусі, не несуть додаткової загрози для України. Цей крок може бути психологічним тиском на Європу. Про це сказав спікер Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат на брифінгу.

Військовий прокоментував інформацію британської розвідки про те, що РФ розмістила під Мінськом контейнер, який може містити ці ракети. Він також відповів на запитання, як може вплинути на ситуацію в українському небі поява цих ракет у Білорусі.

«Вплинути може зменшення кількості цих Кинджалів або їхня повна відсутність», — зазначив представник ПС ЗСУ.

За його словами, ракети Кинджал летять на відстань до 1000 км і запускаються з літака, як правило, з Міг-31К. У зв’язку з цим вони однаково загрожують Україні, незалежно від того, де зберігаються ракети, або від того, де перебуває літак — в окупованому Криму, Росії чи Білорусі.

«Перебування на території Білорусі — це більше загроза не так Україні, як брязкання цією зброєю на адресу західних країн, Європи», — пояснив Ігнат.

Зазначимо, що Росія характеризує ракети Кинджал як гіперзвукові.

За словами експерта Центру оборонних стратегій Віктора Кевлюка, по суті, вони є приробленими до літака ракетами Іскандер.

spot_img
Важливо
Схожі новини