Розвідка Британії дізналася про проблему зі зброєю у РФ

Росія відправляє мобілізованих на фронт із автоматами 1950-х років або зовсім без зброї. Наявні автомати часто перебувають у непридатному для використання стані через погане зберігання. Про це у понеділок, 31 жовтня, повідомляє у Twitter Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані своєї розвідки.

Зазначається, що із середини жовтня Росія скерувала на лінію фронту в Україні кілька тисяч нещодавно мобілізованих резервістів. У багатьох випадках вони погано забезпечені. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі недавно мобілізовані резервісти прибувають до України без зброї.

«Фотографії з відкритих джерел показують, що ті автомати, які були видані мобілізованим резервістам, це, зазвичай, АКМ, зброя, вперше представлена ​​в 1959 році. За даними британської розвідки, багато з них, ймовірно, перебувають в майже непридатному для використання стані через погане зберігання. АКМ стріляє набоями калібру 7,62 мм, тоді як регулярні бойові частини Росії в основному озброєні автоматами АК-74М або АК-12 калібру 5,45 мм», — йдеться у повідомленні.

Там також зазначили, що такий стан справ додасть росіянам логістичних проблем.

«Інтеграція резервістів із контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передові позиції два типи боєприпасів для стрілецької зброї, а не один», — повідомляє Міноборони Британії, додаючи, що це, ймовірно, ще більше ускладнить і без того перевантажену логістичну систему Росії.

spot_img
Важливо
Схожі новини