Резніков закликав військове командування РФ «врятувати Росію від трагедії»

Міністр оборони України Олексій Резніков у день 70-річчя глави Кремля Володимира Путіна закликав російських військовослужбовців «врятувати Росію від трагедії, а російську армію — від приниження» і пообіцяв «безпеку та справедливість усім, хто відмовиться воювати». Про це він сказав у відеозверненні до російських офіцерів та військового командування, оприлюдненому 7 жовтня.

«З людиною, яка поки очолює Росію, ніхто вже говорити не буде. Про це чітко сказав президент України. Хто представить Росію на можливих переговорах у майбутньому? Я вам скажу. Ті, хто вас уже обдурив. І готується зробити винними. Тому що, або вони — або ви. І ви знаєте, що це правда», — наголосив міністр.

Резніков заявив, що російських військових «направили помирати не за праву справу», і тому їхній президент «ховається в бункері, а не тримає удар поруч».

«Він боїться вашого прозріння, презирства та вашого справедливого гніву», — сказав глава Міноборони України.

«Президент України Володимир Зеленський відвідує фронт. Чи то Лисичанськ під ударами, чи звільнений Ізюм. Я сам неодноразово вручав нагороди та бойову зброю найкращим воїнам прямо в окопах. Це честь для мене. Наш президент — зі своєю армією. А де ваш?», — звернувся Резніков.

Він наголосив, що країни НАТО постачають Україні зброю, але б’ють росіян цією зброєю українські воїни.

Як зазначив Резніков, у московських чиновників і політиків, які відправили своїх громадян на війну, «гроші та майно перебувають у країнах НАТО, які постачають нам зброю».

«Їхні сім’ї в країнах НАТО. Зовсім недавно вони чудово почувалися в Лондоні та Вашингтоні. Їм триста років не потрібен Лиман, Попасна чи Каховка. Вони навіть не знають, де це», — заявив міністр.

spot_img
Важливо
Схожі новини