У двох областях викрили «навідниць» ворога

Прокуратура повідомила про підозру двом громадянкам України, які передавали представникам РФ інформацію про місця дислокації українських захисників. Про це 5 жовтня повідомила прес-служба відомства.
За даними слідства, у серпні 2022 року мешканка міста Білозерське Донецької області через один із месенджерів надсилала на номер російського мобільного оператора інформацію про військовослужбовців ЗСУ.
«Наразі жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави», — уточнили в прокуратурі.
Інша підозрювана, мешканка Одеської області, з початку серпня повідомляла про місця дислокації одного з підрозділів ЗСУ, чисельність особового складу кількості військової техніки, а також маршрути переміщень територією одного з населених пунктів регіону.
Наголошується, що вона має російський паспорт і періодично виїжджала на територію РФ для отримання пенсії. Під час обшуку у жінки було вилучено план-схему розташування українського військового підрозділу.
«Обом жінкам інкриміновано несанкціоноване розповсюдження інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України)», — підсумували прокурори.
spot_img
Важливо
Схожі новини