РФ кине мобілізованих на фронт майже без підготовки — розвідка

У РФ призвали вже кілька десятків тисяч людей без військового досвіду. Після мінімальної підготовки їх спрямують на український фронт. Про це у понеділок, 26 вересня, повідомляє Міністерство оборони Великобританії з посиланням на дані своєї розвідки.

Зазначається, що у військові бази почали прибувати перші групи людей, призваних у межах часткової мобілізації у Росії. Виписано вже кілька десятків тисяч повісток. Тепер Росія зіткнеться з адміністративними та логістичними проблемами, пов’язаними з навчанням військ.

За даними британської розвідки, на відміну від більшості західних армій, російські збройні сили проводять початкову підготовку солдатів на низовому рівні в рамках оперативних підрозділів, а не в спеціалізованих навчальних закладах. Як правило, один батальйон у складі кожної російської бригади залишається в гарнізоні, якщо два інших розгортаються, і може надати кадри інструкторів для навчання новобранців чи поповнення. Однак Росія перекинула багато цих третіх батальйонів в Україну. Чимало з призваних військовослужбовців протягом кількох років не мали військового досвіду.

«Відсутність військових інструкторів і поспішність, з якою Росія почала мобілізацію, передбачає, що багато призваних військовослужбовців вирушать на передову з мінімальною відповідною підготовкою», — йдеться в повідомленні і зазначається, що серед новобранців очікується високий ступінь скорочення особового складу.

spot_img
Важливо
Схожі новини