Студенти-чоловіки більше не зможуть виїхати за кордон під час війни – ДПСУ

Українські студенти (чоловіки), які навчаються у закладах вищої освіти в інших країнах, більше не можуть виїхати за кордон під час дії воєнного стану. Про це у коментарі LIGA.Life повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.
Представник ДПСУ повідомив, що вище військове керівництво з 14 вересня скасувало можливість перетину українського кордону студентами-чоловіками, оскільки було багато випадків підробок документів.
«Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчалися за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи перепустку. Але в останні кілька місяців почалися масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном», – пояснив Демченко.
Він повідомив, що лише за липень–серпень на кордоні виявлено близько 600 осіб, які використали підроблені документи.
Демченко зазначив, що, згідно з постановою уряду від 27 січня 1995 р. за № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних закладів освіти не входять до переліку винятків під час перетину кордону.
spot_img
Важливо
Схожі новини