США можуть у майбутньому передати Україні танки — ЗМІ

Надання танків від США Україні може відбутися у майбутньому. Проте негайно це не станеться, оскільки українців ще потрібно навчити з ними працювати, обслуговувати та забезпечувати, повідомляє CNN із посиланням на американського чиновника.
За словами високопоставленого американського військового чиновника, танки «абсолютно обговорювані» для США, щоб надати Україні в майбутньому, але вони не підходять для негайного бою через проблеми з навчанням, технічним обслуговуванням та забезпеченням.
«Ми дивимося на всі українські збройні сили та розглядаємо на майбутнє, які можливості їм будуть потрібні і як США та наші союзники зможуть підтримати Україну у нарощуванні цих можливостей», — сказав чиновник під час телефонної розмови з журналістами.
Наразі США не розглядають можливість надання Україні зброї більшої дальності, ніж керована реактивна система залпового вогню (GMLRS), яка використовується з високомобільними артилерійськими ракетними системами (HIMARS), хоча офіційний представник не сказав, чи така зброя буде «на столі» в майбутньому.
spot_img
Важливо
Схожі новини