На Херсонщині знищили ще одну понтонну переправу РФ – облрада

У Новій Каховці Херсонської області ЗСУ знищили ще одну понтонну переправу ворога. Про це у Facebook повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.
«Херсонщина. Учора чергова понтонна переправа росіян була знищена ЗСУ», – йдеться у повідомленні.
У Новій Каховці, біля рибоохорони, ворог використав причал та облаштував плавучі засоби, аби перекидати боєприпаси на правий берег Дніпра, але їхні плани зірвано.
Також раніше супутник зафіксував спроби окупантів відбудувати переправу біля Каховської ГЕС. Про це повідомляють Схеми, які мають у розпорядженні супутникові знімки Planet Labs.
На знімках від 18 вересня під пошкодженою частиною мосту можна побачити насип (встановити, що це за суміш, поки що не вдалося) і затоплені вагони. Зокрема, у звіті Генштабу йшлося, що окупанти затопили вагони задля відновлення переправи біля Каховської ГЕС.
На супутниковому фото за 16 вересня, яке також у розпорядженні мають Схеми, можна побачити місце, де було затоплено вагони. Саме там згодом з’явився насип. Також Planet Labs зафіксував, що поблизу є невеликі переправи на інший бік Каховської ГЕС. На знімках за 2 вересня їх ще не було.
spot_img
Важливо
Схожі новини