На півдні ворога вибивають з усіх рубежів — ЗСУ

Збройні сили України вибивають окупантів із усіх рубежів на півдні, повідомила у п’ятницю, 16 вересня, начальник об’єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.
«Насправді, ми ведемо досить важкі бої, досить суттєві ворожі сили нам протидіють. Ворог продовжує використовувати контрбатарейну боротьбу, оскільки немає сил та мотивації вирушати у відкрите протистояння», — сказала вона.
ЗСУ роблять все, щоб вибити ворога зі всіх рубежів. «Вони тримаються на відстані і за ті залізобетонні конструкції, які облаштували на рубежах оборони. Вибиті з першого рубежу оборони, вони чіпляються за другий і третій, там, де міцніші та безпечніші. Але ми робимо все, щоб вони і там не зачепилися», – розповіла Гуменюк.
Представник ЗСУ вкотре закликала не поширювати передчасно інформацію про звільнення територій та обстріли тих чи інших об’єктів.
«Така інформація в умовах гібридної війни надзвичайно шкодить, і ворог не спить, чує, все бачить і відстежує… На інформаційному фронті продовжує обробляти навіть те населення, яке ще перебуває під окупацією… Ми хочемо підготувати максимальний плацдарм для нашої радості, те, що ми робимо, любить тишу», – наголосила вона.
За словами Гуменюк, на півдні окупанти розгублені через ураження пунктів управління, офіцерського складу та неможливість підвезення зброї та боєприпасів.
«Процес уже запущений, коли окупанти здаються в полон. Можливо, він не такий масовий, як нам би хотілося. Але ми повинні розуміти, що з того боку триває певна мозкова та психологічна обробка з персоналом. Вони намагаються створювати ротації, щоб усунути максимально деморалізованих». «Глибше в тил, там проводити їхню обробку, а після цього виводити на передову. Все це робиться досить метушливо. Тому що часу мало», — заявила вона.
Гуменюк нагадала про проблеми супротивника з логістикою та командуванням.
«Вони не можуть постачати на передову засоби захисту, зброю та підвозити боєприпаси через пошкоджену логістику. У них немає певної кількості командирів, оскільки вражені пункти управління. Уражений офіцерський склад. Ми намагаємося використати період їхньої певної розгубленості, щоб втілити свої плани», — сказала вона.
spot_img
Важливо
Схожі новини