Фон дер Ляєн: Україна та Європа переможуть

Росія зазнає поразки у війні, а Україна та Європа переможуть, упевнена президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Про це вона заявила у ході виступу в Європарламенті у середу, 14 вересня.
«На кону – багато. Не тільки для України, а й для всієї Європи та світу в цілому. Нас будуть випробовувати ті, хто хоче використати будь-які розбіжності між нами. Це не тільки війна, розпочата Росією проти України, це війна проти нашої енергетики, «Я стою тут, будучи впевненою, що з нашою мужністю і необхідною солідарністю Путін зазнає поразки, і Україна і Європа переможуть», — сказала вона.
«Сьогодні у мужності є ім’я – це ім’я Україна. У мужності є обличчя – це обличчя – обличчя українських чоловіків та жінок, які піднялися проти російської агресії», — додала вона.
Фон дер Ляєн згадала, як перша леді України Олена Зеленська зібрала батьків дітей, які були вбиті загарбниками. «Ми бачили першу леді на чолі беззвучних зборів розбитих горем матерів і батьків, вони вішали маленькі дзвіночки на дерева для кожної загиблої дитини. І зараз ці дзвіночки завжди звучатимуть на вітрі, і назавжди безневинні жертви цієї війни житимуть у нашій пам’яті. Вона сьогодні з нами, моя дорога Олена Зеленська, потрібна мужність, щоб протистояти путінській жорстокості, але ви знайшли її, і піднялася нація героїв… Ви дали голос вашому народу на світовій сцені, ви дали надію всім нам… Сьогодні ми хочемо дякувати вам і всьому українському народу – слава країні європейських героїв. Слава Україні!» — сказала голова ЄК під оплески євродепутатів.
Вона також запевнила, що солідарність Європи з Україною залишиться непохитною.
spot_img
Важливо
Схожі новини