РФ готує нові провокації на ЗАЕС – ГУР

Російські окупанти готують чергові провокаційні обстріли Запорізької атомної електростанції. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.
«Є інформація про підготовку чергових провокацій та обстрілів Запорізької станції, про те, що особовий склад агресора має план перебування в укриттях під час своїх сигналів. Тобто є пересування техніки, є систематична діяльність із пошкодження ліній електропередачі, що об’єднують ЗАЕС з українською енергосистемою, яких зараз залишилося лише кілька», – сказав Юсов.
Юсов зазначив, що окупанти після захоплення станції «побачили певну безкарність із боку світової спільноти, і це масштабують на всю енергетичну систему України, готуючи таким чином відверту гуманітарну катастрофу, кризу напередодні зими».
«Ми вже можемо говорити, на жаль, не тільки про Запорізьку АЕС. Російський агресор систематично, методично обстрілює всю енергетичну інфраструктуру України, і це, безперечно, може вплинути в результаті і на інші атомні об’єкти – на інші атомні станції», – повідомив речник ГУР.
Юсов підкреслив, що Росія має ще багато ракет Х-22, якими можна завдавати ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України зі значної відстані.
«Останні удари по енергетичній системі і критичній інфраструктурі України – це планомірні дії агресора, і цілком можна уявити собі й інші сценарії. Україна зі свого боку до цього готується, але це також виклик усьому світові, наскільки активно потрібно допомагати Україні в питаннях забезпечення протиповітряної оборони, протиракетної оборони і наскільки активно потрібно тиснути на режим Путіна і блокувати всі можливості подібного терору. Це однозначне порушення правил і норм ведення війни, це порушення гуманітарного права… Путін хоче занурити у темну холодну зиму Україну і всю Європу», – зазначає речник ГУР.
spot_img
Важливо
Схожі новини