ОП відповів Путіну на претензії до зернової угоди

Причин перегляду умов зернової угоди немає. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у відповідь на заяву президента РФ Володимира Путіна, пише РБК-Україна у середу, 7 вересня.

«Енергетичний, ядерний, міграційний, зерновий, запорізько-атомний та будь-які інші формати прямого шантажу періодично з’являються в публічній риториці перших осіб РФ, коли щось йде явно не за планом і потрібно через страх зупинити Україну та міжнародну спільноту. Тому нинішні заяви про припинення «зернової угоди» абсолютно безпідставні і водночас абсолютно прогнозовані. Тому що жодної об’єктивної основи для таких дій чи заяв взагалі немає», — зазначив Подоляк.

В ОП запевнили, що Україна, Туреччина та ООН суворо дотримуються зобов’язань «зернової ініціативи».

«Заяви про те, що Росія не може вивезти свої вантажі, виглядають до того ж досить дивно зважаючи на те, що саме російський флот контролює акваторію Чорного моря. Тобто що саме може заважати росіянам вивозити зерно і виконувати свої зобов’язання крім самих росіян? Риторичне питання», — сказав Подоляк.

Він вважає, що РФ намагається «намацати» новий привід для чергової інформаційної кампанії із закликом зняття санкцій.

«Країни-реципієнти не мають жодних питань до України, яка максимально виконує свої домовленості, але є питання до Росії, яка під будь-яким приводом саботує постачання», — підсумував представник ОП.

spot_img
Важливо
Схожі новини