По південних мостах через Дніпро важка техніка не пройде – ОК Південь

Усі основні транспортні артерії через Дніпро у південній частині України перестали бути проїзними для важкої техніки російських військ. Про це повідомила керівник об’єднаного прес-центру Сил оборони ОК Південь Наталія Гуменюк.
«Переправа важлива, оскільки потужний Дніпро не пропустить просто так, тому підтягувати резерви ворог намагається з лівого берега. Але відкоригована нашим вогневим контролем транспортна логістика не дозволяє йому цього саме тому, що ми обережно і точково відпрацювали по цих мостах: це основні транспортні артерії через Дніпро, вони стали непроїзними для важкої техніки», – сказала Гуменюк на брифінгу.
Наталія Гуменюк підкреслила, що наразі РФ не має транспортної можливості підтягувати резерви з лівого берега, тому вони створюють ілюзію підтягнення резервів, переміщуючи військові підрозділи між населеними пунктами.
Крім того, Гуменюк повідомила, що окупанти можуть і далі намагатися облаштувати поромну чи понтонну переправу, але вся територія, де її можна розгорнути, також перебуває під вогневим контролем України і її буде уражено.
Подробиць щодо ситуації на Херсонщині Гуменюк не повідомила.
«Найгарячіші новини у нас ще попереду. Зараз тривають бої, і тому вони потребують інформаційної тиші», – зазначила вона.
spot_img
Важливо
Схожі новини