Усі енергоблоки ЗАЕС відключені від енергомережі

Усі шість енергоблоків Запорізької атомної електростанції відключено станом на ранок 26 серпня, повідомляє Енергоатом.
Наголошується, що власні потреби станції в електроживленні наразі забезпечуються через відремонтовану лінію з енергосистеми України.
«Лінію видачі потужності ЗАЕС в енергосистему України також відновлено, ведуться роботи з підготовки підключення двох енергоблоків ЗАЕС до мережі», – йдеться у повідомленні.
За даними Енергоатому, зауважень до роботи обладнання та систем безпеки немає.
Державна інспекція ядерного регулювання повідомляє, що персонал Запорізької АЕС здійснює роботи з підключення енергоблоків №5 та №6 станції до електромережі.
Зазначається, що внаслідок влучення снарядів окупантів в естакаду, що з’єднує енергоблок №2 АЕС зі спецкорпусом, призначеним для поводження з радіоактивними відходами і для дезактивації, пошкоджено трубопроводи мережної води і хімічно знесоленої води, що проходять по естакаді.
Ушкодження отримали лінії зв’язку з датчиками радіаційного контролю, розташованими на спецкорпусі, і лінії телефонного зв’язку Запорізької АЕС.
«Оперативним персоналом виконано відсічення та локалізація пошкоджених ділянок трубопроводів, забезпечується оцінка радіаційної та екологічної обстановки на майданчику ЗАЕС», – сказано в повідомленні.
Тим часом окупанти заявляють, що у районі ЗАЕС горять ліси, через які напередодні станція відключилася від енергомережі України.
spot_img
Важливо
Схожі новини