ОП: Не може бути й мови про замороження конфлікту

Про заморожування конфлікту в Україні не може бути й мови, заявив у середу, 25 травня, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.
«Не може бути й мови про заморожування конфлікту. По-перше, будь-яке замороження – це війна, відкладена в часі. Більш масштабна, більш кривава та більш підготовлена ​​з боку агресора, який виконає роботу над помилками, звільнить та заарештує генералів, а на їх місце поставить бойовиків із досвідом сьогоднішньої війни. Ми, до речі, свою роботу над помилками теж провели: Україна зробила висновки з Мінських домовленостей і тому не піде на Мінськ-3», — написав він у середу, 25 травня, у телеграм.
Представник ОП зазначив, що з початку війни будинки залишили вже 13 мільйонів українців. «Ці люди не повернуться жити на окуповані території або в сіру зону бойових дій. Чи збираються ті, хто закликає до заморожування війни, довічно утримувати наших переселенців?» — Задає він питання.
«Ніхто у світі не зацікавлений у тривалій війні. Ніхто не зацікавлений у продовольчій кризі. Але сьогодні найкоротший шлях до завершення війни – зброя, санкції та фінансова допомога Україні», — пише Подоляк.
Він також нагадав, що Україні давали від трьох днів до кількох тижнів у війні проти Росії.
«Українці ж захистили Київ, звільнили три області і завершують звільнення четвертої. Сьогодні… пропонують нам подарувати Росії схід і південь. Дякуємо за пораду, але, мабуть, приймемо допомогу зброєю», — заявив Подоляк.
spot_img
Важливо
Схожі новини