Зеленський: Потрібно зупинити крадіжку українського зерна

Президент Володимир Зеленський у ході виступу на економічному форумі у Давосі у понеділок, 23 травня, закликав допомогти Україні припинити крадіжку Росією українського зерна.

«Зерно щодня крадеться російськими військовими, потім привозиться кораблями до тих чи інших країн. Ми намагаємося дуже швидко реагувати, ми працюємо на рівні МЗС, з посольствами тих країн, які не є дружніми», — сказав він.

«Я думаю, якщо ти розумієш, звідки це зерно, звідки везе Росія, як ти можеш його купувати нелегітимно і тільки тому, що воно продається задарма?» — додав він.

«Потрібно, щоб на рівні дипломатів нам допомагали, тому що ми самотужки не можемо з цим боротися», — звернувся до світових лідерів Зеленський.

Відповідаючи на запитання, що б він сказав політичним лідерам, які зібралися в Давосі, Зеленський сказав: «Якщо кожен із вас, я знаю, що у вас великі проблеми і не кажу, що ми — пріоритет, у вас свої держави, свої питання, але, гадаю, ми можемо втратити ці цінності у світі, якщо ми втратимо їх в Україні».

«Дуже вас прошу, прокидаючись вранці, крім своїх питань, є такий відомий вислів, поставте собі питання, що ти зробив для України сьогодні?» — сказав він.

spot_img
Важливо
Схожі новини