На Півдні зберігається висока ймовірність ракетних ударів

При цьому під час таких атак страждають як південні регіони, що мають вихід до моря, так і інші міста, повідомили в Оперативному командуванні Південь у Facebook у середу, 11 травня.

Росія тримає щонайменше шість кораблів і два підводні човни з крилатими ракетами, з яких завдає ударів по Україні. Ці кораблі вона тримає в акваторії Чорного моря. При цьому на них близько півсотні крилатих ракет.

«Ситуація в нашій зоні відповідальності залишається напруженою. Ворог не веде активних наступальних дій на лінії зіткнення, акумулює сили і намагається відновити уражену техніку. Корабельне угруповання ворога продовжує контролювати північно-західну частину Чорного моря, блокувати судноплавство та загрожувати ракетними ударами з моря. Також високою залишається можливість атак стратегічною авіацією», — йдеться в повідомленні.

Також в оперативному командуванні наголошують, що на окупованих територіях Херсонщини та Миколаївщини паралельно із нав’язуванням ідеології «русского мира» триває тотальне мародерство окупаційної влади. Зерно, техніку, майно, людей окупанти викрадають, вивозять до Росії. Виявлених активістів проукраїнської позиції катують, а через відмову співпрацювати — розстрілюють. Виїзди із населених пунктів, які перебувають під окупантами, заблоковані.

spot_img
Важливо
Схожі новини