Маріупольцям загрожує смертельна небезпека від інфекційних хвороб

Маріупольцям, які досі не можуть виїхати зі зруйнованого та постійно обстрілюваного міста, загрожує смертельна небезпека не лише через обстріли та бомбування, а й через інфекційні хвороби, спалахи яких можливі в нестерпних умовах життя та антисанітарії. Про це повідомляють у Маріупольській міській раді.

«Уже зараз температура повітря досягає 20 градусів. Незабаром у місті можуть спалахнути потужні та смертоносні епідемії — через відсутність централізованого водопостачання та каналізації, розкладання тисяч трупів під завалами, катастрофічний брак питної води та їжі», — наголошується в повідомленні.

Влада міста закликає про допомогу в евакуації, але домовленості про гуманітарні коридори постійно зриваються російською стороною.

«Окупанти не в змозі забезпечити наявне населення продуктами, водою та медикаментами. Або просто не зацікавлені в цьому. Вони блокують усі спроби евакуації. А без цього люди помиратимуть. Адже зараз у зруйнованому Маріуполі середньовічні умови життя. Потрібна негайна та повна евакуація», — зазначає мер Маріуполя Вадим Бойченко.

spot_img
Важливо
Схожі новини