Загарбник перейшов від нападу до оборони — Генштаб

На двадцяту добу російського вторгнення угруповання окупаційних військ значних успіхів на всіх напрямках не мали. У Генштабі ЗСУ у вівторок, 15 березня, розповіли про ситуацію на фронтах.

Зазначається, що стан та характер дій оборони сьогодні — без істотних змін. Війська РФ продовжують зосереджувати основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів.

Минулої доби українські ППО збили чотири ворожі вертольоти, один літак, а український винищувач збив крилату ракету противника.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах ознак підготовки до проведення морської десантної операції не виявлено.

За наявною інформацією, через проблеми у населених пунктах на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО загарбники вимушено призупинили мобілізацію робітників комунальної сфери, розповіли у Генштабі.

«Морально-психологічний стан противника залишається на низькому рівні, що призводить до відмов військовослужбовцями ЗС РФ виконувати накази командування. Також, за наявною інформацією, мобілізовані жителі з тимчасово окупованої території окремих районів Луганської області спрямовуються для поповнення втрат діючих частин російських окупаційних військ, залучених до бойових дій на території України», — йдеться у повідомленні.

При спробі російських військ захопити Маріуполь військові ЗСУ відбили атаки, завдавши окупантам таких втрат: близько 150 осіб, два танки, сім БМП та один БТР. Після цього супротивник припинив наступальні дії та відступив.

Крім того, артилерія та авіація вдарили по скупченню військової техніки та колонах ворога на маршрутах висування.

Міжнародний суд у Гаазі ухвалить рішення у справі України проти Росії 16 березня о 17:00 за київським часом.

spot_img
Важливо
Схожі новини