У Мінфіні заявили, що зафіксували та стабілізували курс гривні

У Мінфіні України заявили, що курс гривні зафіксований та стабільний. Про це сказав голова відомства Сергій Марченко в інтерв’ю Forbеs.
«Ми зафіксували курс гривні, він стабільний. Думаю, ми його збережемо», – заявив Марченко.
Також він закликав до відновлення роботи регіонів, де не ведуться бойові дії.
«Закликаю весь бізнес, де немає бойових дій, відкриватися і працювати. Дуже важливо, щоб економіка країни продовжувала працювати», — додав чиновник.
Зазначимо, зараз курс долара встановлено на рівні 29,25 грн., а євро 33,17 грн. Згідно з прогнозами експертів, після завершення бойових дій долар буде в межах 32,5-45 грн., а євро від 35,43 до 49,95 грн., пише РБК-Україна.
Як відомо, з початку бойових дій курс валют зафіксований на рівні 24 лютого: за один долар потрібно заплатити 29,25 гривень, а за євро — 33,17 грн.
При цьому в Національному банку заявили, що після завершення військових дій регулятор у найкоротші терміни повернеться до політики плаваючого утворення курсу.
«Але можу підтвердити, що після нормалізації ситуації повноцінну роботу валютного ринку буде відновлено у найкоротші терміни», — сказав голова НБУ Кирило Шевченко і уточнив, що обмеження, які були запущені на період воєнного часу, скасують.
Фінансові аналітики ресурсу Мінфін прогнозують, що у перший повоєнний час долар буде в межах 32,5-45 гривень, а євро — від 35,43 до 49,95 грн.
spot_img
Важливо
Схожі новини