Запорізька районна рада прийняла звернення до країн-членів НАТО з закликом закрити небо від військової авіації Росії

Депутати Запорізької районної ради консолідували зусилля й прийняли звернення до країн-членів НАТО щодо закриття повітряного простору над Україною для військової авіації Росії. Звернення на десятій позачерговій сесії підтримали всі депутати райради одноголосно.

Запорізька районна рада прийняла звернення до країн-членів НАТО з закликом закрити небо від військової авіації Росії

В Зверненні до країн-членів НАТО депутати підкреслюють, що сьогодні, 7 березня, вже 12-й день війни, яку розпочала Росія проти українського народу. Українці ж повстали на захист свободи та європейських цінностей демократії.

«За цей час загинуло багато мирних українців, в тому числі діти. У нас руйнуються житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури: лікарні, освітні заклади, харчова промисловість. Багато українських районів знаходяться у повній блокаді. Забрані життя наших громадян й усі ці руйнування спричинені здебільшого нальотами російської військової авіації та ракет, що без розбору гатять по Україні. Результати цього варварства бачить увесь світ», — йдеться у звернені депутатів.

Депутати Запорізької районної ради Запорізької області, як представники української місцевої демократії, представники українського народу, що пліч-о-пліч стоять у боротьбі проти Росії, звертаються до НАТО з проханням – закрити небо від військової авіації Росії та сприяти якнайшвидшому отриманню Україною допомоги у вигляді винищувачів.

Окрім цього депутати прийняли рішення спрямувати 2 мільйони гривень на допомогу територіальній обороні Запорізького району. Гроші підуть на закупівлю необхідних для бійців речей, продуктів харчування та спорядження.

FORPOST

spot_img
Важливо
Схожі новини