Україна оголосила про заочний арешт співака Газманова

Український суд ухвалив рішення про заочний арешт російського поп-співака Олега Газманова. Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у суботу, 5 березня.

«Олег Михайлович Газманов, я до вас з новинами. Нічого особистого. У кожного своя робота, як кажуть. Хочу вас офіційно як український прокурор поінформувати про те, що український суд погодився з клопотанням українських прокурорів і дозволив їм заарештувати вас з метою доставки на територію України для обрання запобіжного заходу», – написала Венедіктова у Facebook.

За її словами, українські прокурори добре усвідомлюють ту обставину, що Газманов не з’явиться добровільно в український суд і на гастролі навряд чи приїде.

«З цієї причини ми змушені ініціювати процедуру оголошення вас у міжнародний розшук. Звичайно, закордонні тури – частина вашого творчого життя, але з цим рахуватися ми не зможемо, на жаль», – додала генпрокурор.

Венедіктова порадила Газманову не слухати провладних друзів та порадників, а отримати консультації у добрих юристів, бажано, «з міжнародним бекграундом».

«Вони не стануть вас вводити в оману і ви, таким чином, зможете реально оцінити стан своїх справ… Ми в Україні вважаємо, що офіцери (вони ж росіяни) сьогодні скоюють злочини в Україні. І так, ми часто на суші, а вони часто на морі, і нам не зустрітися ніяк – лише у суді», – резюмувала Ірина Венедіктова.

spot_img
Важливо
Схожі новини