Російські загарбники просили пропустити їх до Запорізької АЕС, щоб сфотографуватися «для звітності»

Голова НАЕК Енергоатом Петро Котін 2 березня, ввечері провів брифінг, на якому розповів, про стан АЕС в умовах воєнного стану в Україні.

Російські загарбники просили пропустити їх до Запорізької АЕС, щоб сфотографуватися «для звітності»

Котін розповів, що звернувся в Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) з проханням забезпечити «зону контролю» радіусом в 30 метрів АЕС у Енергодарі Запорізької області. Таким чином він сподівається вберегти стратегічний важливий для України об’єкт від ракетних ударів та/або ведення будь-яких військових дій біля станції.

Зараз Енергодар на блокпостах захищає від російського загарбника близько 22 тисяч місцевих жителів.

Серед іншого Глава НАЕК розповів, що російські окупанти намагаються вести переговори з главою Енергодара. Парламентери просили зайти в місто ненадовго, тільки щоб зробити фотографії на тлі ЗАЕС. Після цього пообіцяли відразу піти.

«Російські загарбники виходять і намагаються вести переговори з керівництвом міста Енергодар. Вони кажуть, що їм достатньо хоч трохи увійти в місто, сфотографуватися на тлі ЗАЕС і надіслати звіт керівництву», – повідомив Котін слова окупантів.

Нагадаємо, у Токмаку Запорізької області відбулись серйозні бої, є вбиті серед українських військових та російських, а також мирних людей. Були авіаобстріли, танкові бої, артилерія тощо.

У Токмаку четвертий день проблеми зі світлом, немає мобільного зв’язку та інтернету.

FORPOST

spot_img
Важливо
Схожі новини