Які продукти показали Apple на презентації 18 жовтня

Одна з найатмосферніших і зігріваючих подій цього року – жовтнева презентація Apple, яку спробували максимально приправити відчуттями ностальгії – все починалося з гаража. Перед очима всіх присутніх намалювалась сильна картина з очевидним, але досить глибоким сенсом – найграндіозніші речі починаються з малого. Ось і героєм вступної частини став молодий хлопець із 90-х, який в даний момент часу повністю сфокусований на акті творіння музики. З кожною секундою мелодія стає все складнішою і стрункішою, і зрештою композиція перетворилась в неймовірно бадьорий і динамічний мікс. Apple завжди вміли розігрівати публіку, і осіння презентація не стала винятком.

Після вступної частини на сцену вийшов Тім Кук і почав розповідати про новинки – про них ми розкажемо далі.

MacBook Pro 14 та MacBook Pro 16

Більша половина всієї презентації була присвячена новим MacBook Pro 16 2021 випуску. Apple продовжили працювати над власними процесорами, і в цьому поколінні вони продемонстрували воістину феноменальний прогрес щодо продуктивності.

Нові системи на кристалі M1 Pro та M1 Max показали 2х і 4х приріст продуктивності відповідно в порівнянні з торішнім чіпом M1 – це щодо пропускної здатності пам’яті. Процесор працює на 70% швидше, а графічний прискорювач у топовій конфігурації чіпа взагалі демонструє 13-кратну перевагу перед рішеннями минулих років. І це без переходу на новий техпроцес – Apple просто планомірно збільшують площу кристала, що дозволяє розмістити ще більше транзисторів на квадратний міліметр площі. Не обійшлося і без покращень архітектури, але в такі тонкощі інженерної справи ми лізти не будемо.

Які продукти показали Apple на презентації 18 жовтня

Крім іншого, нові макбуки отримали підтримку швидкої зарядки, а їх час роботи від акумулятора збільшився приблизно на 20-30%, тому тепер користувачі стануть менш прив’язані до електромережі — в середньому можна розраховувати на 17-20 годин роботи без підзарядки.

Ще одне помітне покращення торкнулося екранів — тепер це повноцінні LTPO дисплеї на базі матриці IPS, що підтримують змінну частоту оновлення зображення в межах 24-120 Гц.

Колонка HomePod mini

Оновлені портативні колонки HomePod mini стали звучати ще більш круто, Apple збільшили швидкість підключення до iPhone і реалізували підтримку інтелектуальних функцій Siri, тому тепер вони легко можуть стати яскравим доповненням для систем Smart Home.

Деталізація та об’єм звукової сцени досягаються за рахунок використання обчислювального аудіо та пропрієтарного апаратного забезпечення Apple, яке дозволяє більш тонко налаштовувати звук.

AirPods 3 – нові TWS навушники

Головною фішкою нових бездротових навушників стало те, що вони впритул наблизилися до більш дорогих AirPods Pro за функціями, характеристиками та додатковими можливостями. А ось основні зміни порівняно з другим поколінням AirPods:

  1. Тривалість роботи збільшено з 4 до 6 годин, що дозволить практично на весь день забути про необхідність заряджати навушники.
  2. Реалізовано підтримку просторового аудіо з відстеженням положення голови користувача у просторі.
  3. Мікрофони тепер захищені акустичною сіткою зі спеціального матеріалу, вона поглинає сторонні звуки та шуми. Співрозмовники під час конференцій та дружніх розмов будуть набагато краще чути вас.
  4. Відтепер кейс підтримує аксесуари MagSafe.
  5. Apple реалізували підтримку швидкої зарядки для AirPods 3 – лише 5 хвилин у кейсі забезпечать додатково близько години роботи навушників.

І єдина відмінність від топових AirPods Pro – це відсутність системи активного шумоподавлення. Але при цьому варто враховувати, що AirPods 3 приблизно на 40% дешевше «прошок», а це досить відчутно. За ціною та якістю нові TWS навушники від Apple будуть найбільш вигідним придбанням у найближчі роки.

spot_img
Важливо
Схожі новини