Подано заяву в поліцію і прокуратуру: рішення Володимира Буряка про звільнення секретаря міськради в Запоріжжі оскаржуватимуть

25-го червня Запоріжжя дізналося про раптове рішення міського голови Володимира Буряка, яке стосувалося звільнення секретаря міськради Анатолія Куртєва. Озвучена причина звільнення — депутат від «Слуги Народу», який був обраний секретарем практично одноголосно ( «за» проголосували 53 депутати), мав розбіжності у електронній декларації.

Сьогодні, 30-го червня, у стінах міськради Запоріжжя зібралися члени фракції «Слуга народу», щоб звернути увагу на самоуправство і порушення закону з боку чинного мера.

“21 травня за особистою ініціативою я надав пояснення щодо вказаних розбіжностей разом із копією інформаційної довідки від 17.03.2021 з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та копії документів що підтверджують набуття права власності на земельні ділянки до 2013 року; договору купівлі-продажу. Однак Запорізька міська рада у порушення вимог проводила перевірку більше 25 календарних днів, окрім того, не було проаналізовано та не враховано вказані пояснення та надані мною докази, а Головою ради безпідставно прийнято рішення про звільнення мене з посади секретаря Запорізької міської ради, що свідчить про зневагу до положень Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» збоку Володимира Буряка”, — впевнений Анатолій Куртєв.

Порушення закону можна простежити, якщо ознайомитися зі статтями 50 і 26 закону України про самоврядування. Саме в них можна знайти пункти про те, що позбавляти повноважень секретаря може лише міська рада, і ні про які «індивідуальні» рішеннях і мови бути не може.

Подано заяву в поліцію і прокуратуру: рішення Володимира Буряка про звільнення секретаря міськради в Запоріжжі оскаржуватимуть

«Рішення про звільнення є протиправним, прийнятим з порушенням Конституції України, закону України про місцеве самоврядування. Міський голова ігнорує положення законів і вважає, що може достроково припинити повноваження секретаря міськради «, — підкреслила Регіна Харченко, голова фракції партії» Слуга народу «Запорізької міської ради.

Зауважимо, Володимир Буряк звільнив Анатолія Куртева в другій половині дня 25-го червня, напередодні тривалих вихідних. Як припускають члени фракції «Слуга народу», такий час обрано навмисно, адже оскаржити рішення у вихідні, коли більшість інстанцій не працюють — справа проблематична. Анатолій Куртєв з колегами впевнені в політичному підґрунті звільнення.

«Навіть якщо б порушення і мало місце бути, припустимо, після всіх перевірок НАЗК, звільнення мало б відбудуться в кінці травня. Закон один для всіх, але тільки так, як того хоче мер, на жаль. «, — підсумувала Регіна Харченко.

Члени фракції «Слуга народу» в Запоріжжі абсолютно не згодні з таким розвитком подій і закликають городян звернути увагу на незаконну ситуацію, що склалася.

Від фракції «Слуга народу» вже готова заява до ГУ Нацполіціі, а також до адміністративного суду. Депутати вимагають переглянути і скасувати рішення міського голови, відновивши Анатолія Куртєва на посаді.

Члени партії «Слуга народу» просять запоріжців звернути увагу на кричущу ситуацію і показати свою активну позицію — в соцмережах, на офіційних сторінках.

spot_img
Важливо
Схожі новини