На популярному запорізькому курорті з’явиться водно-розважальний комплекс для дітей

У 2020 році одна з баз відпочинку в Кирилівці подала заявку на грант від Програми розвитку ООН на створення нового водно-розважального комплексу для дітей, повідомляє Кирилловка.Укр з посиланням на селищну владу Кириллівки.

Після майже піврічної процедури відбору і численних перевірок грант все таки вдалося отримати, тому в курортному сезоні 2021 в Кирилівці з’явиться ще один розважальний об’єкт.

Агентства ООН активно підтримують різні сфери діяльності в Україні важливі для розвитку економіки країни і, зокрема, туристичний сектор. З 2015 року програма підтримки реалізовувалася в східних регіонах країни, які постраждали від конфлікту, з метою відновлення їхньої економіки і створення робочих місць. Поступово до них підключилися деякі райони і міста Запорізької області, в тому числі і розташовані на узбережжі Азовського моря.

У 2020 році було оголошено конкурс грантів для представників мікро-, малого та середнього бізнесу в Донецькій, Луганській і Запорізькій областях. Поборотися за право отримати фінансування на реалізацію свого бізнес-проекту мав можливість будь-який підприємець. Для цього потрібно було розробити бізнес-план і подати заявку.

Для Кирилівки, як однієї з найпопулярніших азовських рекреацій, участь в конкурсі було особливо актуальним. Додаткове фінансування для селища, в якому туристична галузь є провідною, це можливість ще більше розкрити свій курортний потенціал, підвищити привабливість курорту і збільшити туристичний потік.

Участь в конкурсі на отримання гранту взяла база відпочинку на Федотовій косі  «Адмірал» за активного сприяння та підтримки місцевої влади в особі селищного голови Кирилівки Івана Малєєва. Так був розроблений проект дитячого водного комплексу, який надалі і отримав кошти на реалізацію.

Ідея створення дитячого водного ігрового простору з’явилася не випадково. Адже основний контингент відпочиваючих в Кирилівці, як і на більшості азовських курортів, складають саме сім’ї з дітьми. При цьому сфера послуг і розваг для дітей в селищі розвинена в меншій мірі, ніж, наприклад, для дорослих. Особливо це стосується дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Даний проект став переможцем серед великої кількості бажаючих отримати грант. Але спочатку довелося пройти тривалу процедуру відбору, яка зайняла майже півроку і складалася з 4 відбіркових турів. Сам процес створення комплексу проходив під ретельним контролем представників агентства Програми розвитку ООН, з усією скрупульозністю і високою якістю виконуваних робіт.

Таким чином, в Кирилівці стане на одну зону організації дозвілля більше, а значить з’явиться більше причин відвідати наш курорт.

Зі свого боку керівництво Кирилівської селищної ради закликає представників бізнесу селища активно діяти у залученні інвестицій для розвитку туристичної галузі, приймати участь у грантових конкурсах та пропозиціях, брати участь у різноманітних тренінгах, навчаннях, конференціях, що мають мету навчити та удосконалити навички з залучення інвестицій на розвиток бізнесу.

 

spot_img
Важливо
Схожі новини