В Запорізькій області залучають додаткові кошти із державного бюджету для закупівлі медичного обладнання та допомоги населенню

Аналіз діяльності народних депутатів, що обрані від запорізького регіону, свідчить: Юлія Яцик від округу № 79 – одна з найефективніших серед усіх обранців. Вона бере активну участь у пленарній роботі Ради та засіданнях комітету з питань правоохоронної діяльності, головуючи в його підкомітеті. Залучає додаткові кошти з різних джерел фінансування для вирішення вкрай важливих для територій питань.

Медицина – серед найважливіших питань

Юлія Яцик опікується питаннями охорони здоров’я, збереження та розвитку потенціалу медичних закладів. Зокрема, на постійному контролі ситуація з наданням допомоги жителям, що потребують гемодіалізу.

Крім того, із Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально- економічного розвитку окремих територій було залучено коштів на загальну суму 10 млн.грн. Придбане устаткування та обладнання для медичних закладів округу. Наприклад, апарати для зовнішньої фіксації кісток на стержневій основі, центрифуги для плазмоліфтинга, кисневі концентратори з виходом для інгаляції, параформалінова камера, помпи безперервного живлення, 12-канальний електрокардіограф, дефібрилятор для Дніпрорудненської лікарні; автоматичний гематологічний аналізатор, новітній рентген вартістю 1 млн. 770 тис. грн. для  Кам’янсько-Дніпровської центральної районної лікарні; апарат ШВЛ вартістю 850 тис. грн., протипролежневий матрац та лапароскопічна стійка для Василівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування та багато іншого.  За її підтримки енергодарські медики отримали апарат УЗД експертного класу з доплером загальною вартістю 2 млн. грн.: він вкрай необхідний для обстеження та вчасної діагностики.

Суттєва частина роботи Юлії Яцик – взаємодія з десятками волонтерів. Вони частина команди, яка дає додаткові можливості для ефективної діяльності. Команда Юлії Яцик оперативно включилась в боротьбу з COVID-19. Вона змогли організувати роботу з придбання та розповсюдження масок, антисептиків, а також продуктових наборів  для пенсіонерів.

В Запорізькій області залучають додаткові кошти із державного бюджету для закупівлі медичного обладнання та допомоги населенню

Особливим пунктом в цьому розділі є надання допомоги лікарням. До медзакладів у всьому окрузі передавались засоби захисту, експрес-тести, пальне, тобто все, що було вкрай необхідно в часи найбільшого ажіотажу.

Зниження тарифів та повернення пільг

Про те, що Юлія Яцик завжди тримає руку на пульсі життя громад на своєму окрузі, свідчить і її реакція на зміни тарифів на газ та електроенергію. У січні 2021 вона подала проєкт Постанови Верховної Ради України для повернення українцям пільги на електроенергію та газ, гарантовані законодавством, зокрема  для тих, хто проживає в 30-ти кілометровій зоні АЕС.

Постійно спілкуючись із жителями округу, народна депутатка висловлює та доносить в Києві їхню позицію щодо тарифоутворення, наприклад, у питанні об’єднання плати за доставку газу та його вартості.

Законотворчість

Юлія Яцик – одна з найдисциплінованіших та найвідповідальніших парламентарів. На її депутатському рахунку ініціювання та участь у розробці 59 законопроєктів, 259 поправок (станом на 28.01)  та  десятки депутатських звернень, у яких вона піднімає кричущі питання: тарифи, ЖКГ, будівництво полігону ТБО під Василівкою, розтрата коштів комунальниками, ситуації на ЗАЕС,  виплата заборгованості працівникам КП «ПКВ» тощо.

Оперативно реагуючи на актуальні проблеми округу, Юлія Яцик ставила и ставить відповідні питання перед місцевими органами влади, міністерствами, відомствами, зокрема, і правоохоронцями, КМУ. Із зареєстрованих законопроєктів десять вже прийняті Верховною Радою.

Підтримка дітей та молоді

Маленькі та великі подарунки отримують за сприянням Юлії Яцик діти та молодь: від приємних  іграшок до важливих тематичних поїздок – з тих, що змінюють життя.

До Дня захисту дітей, новорічних свят команда народної депутатки готує подарунки та розваги: з приємними подарунками-сюрпризами  її представники приходять не лише дитячі заклади, але стають чарівниками просто на вулиці.

До Святого Миколая за підтримки Юлії Григорівни стартувала благодійна акція «Здійсни різдвяну мрію». Щирі дитячі посмішки, здивування в очах – найкраще підтвердження, що акція пройшла успішно.

Для дітей з інклюзивно-ресурсного центру була організована поїздка до Василівського зоопарку. Цікаве дозвілля запам’яталось їм надовго.  Не залишається народний депутат осторонь діточок, які зосталися сам на сам. Так, до дитячого будинка міста Оріхів Юлія Григорівна з помічниками завжди приїздить з іграшками, одягом, безліччю смаколиків та організовує свята для діточок.

Корисною для учнів, вихованців гуртків програмістів зі всього округу виявилась участь у IT-форум: вона розширила горизонти мрій та задала вектор розвитку. Майбутні айтішники змогли безкоштовно побувати на знаковій для регіону події та побачити на власні очі, куди і як мають рухатися, щоб стати успішними.

В Запорізькій області залучають додаткові кошти із державного бюджету для закупівлі медичного обладнання та допомоги населенню

Увага людям поважного віку

Велика увага приділяється пенсіонерам та ветеранам: матеріальна допомога, продуктові набори та найцінніше… щире слово завжди є в команді Юлії Яцик для людей поважного віку.

Представники депутатки завжди із задоволенням відвідують святкові концерти-вітання – з поздоровленнями, квітами та смаколиками. Найкращі побажання та підтримка адресуються ветеранам, які потребують піклування та уваги.

Додаткові кошти для округа

Як депутатка Верховної Ради Юлія Яцик відстоює інтереси округа на центральному рівні, залучаючи додаткові кошти для реалізації важливих проєктів. Лише за перший рік роботи  із різних фондів державного бюджету та програм разом з командою вона залучила 89,1 млн. грн.

Завдяки цьому реалізуються проєкти з реконструкції стадіону в смт. Комишуваха Оріхівського району 16,1 млн. грн.; футбольного поля КЗ «Фізкультурно-оздоровчий клуб «Таврія» у м. Василівці, з капітального ремонту харчоблоку дитячого садочка  № 5 «Сонечко» Василівської міської ради, з капітального ремонту та утеплення дитячого садка в Малій Білозерці, з капітального ремонту спортивного залу  школи-дитячого садка Благовіщинської сільської ради. В Оріхові реконструйовано мультифункціональний  майданчик для занять ігровими видами спорту , у Великій Білозерці  виконано капітальний ремонт алеї по вул. Шкільна.

До Державної програми МОН «Спроможна школа для кращих результатів» було включено проект Капітальний ремонт будівлі КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Талант», яка передбачає фінансування з державного бюджету на суму 40 млн.грн. (загальна вартість проекту 46 млн. грн.).

Громадські приймальні

Про якість роботи Юлії Яцик та її постійну присутність на територіях свідчить кількість створених і працюючих громадських приймальнь: у Василівці (вул. Театральна, 6), Дніпрорудному (вул. Ентузіастів, 3), Енергодарі (вул. Курчатова, 1), Кам’янка – Дніпровська (вул. Толстого, 16), Великій Білозерці (вул. Центральна, 92).

За цей час були  проведені сотні зустрічей, на які жителі округу приходили з особистими і з колективними зверненнями. Народна депутатка активно відстоює права громадян в кримінальному процесі. Лише за останні шість місяців було отримано більше 700 звернень від жителів округу через порушення під час слідства в кримінальних справах. За кожним випадком були вжиті заходи депутатського реагування. Як правниця депутат добре розуміє важливість відновлення прав на правосуддя. І реагує як на безпосередні звернення, так і на ситуацію загалом. Як зазначалось вище, розробляє та подає законопроєкти, що вирішують саме ці проблеми.

Юлія Яцик регулярно бере участь в круглих столах та зібраннях: надає відповіді на найгостріші питання, чує думку громадськості, які потім трансформує у законопроєкти, формує позицію для голосувань.

Депутат з позицією

Інтереси людей для Юлія Яцик понад усе.  Наприклад, при ухваленні спірного закону про ринок землі  вона виступила з його критикою та проголосувала проти. Адже під час проведених на її окрузі круглих столів за участю представник сільгосппідприємств, фермерів люди висловились проти нього.

В Запорізькій області залучають додаткові кошти із державного бюджету для закупівлі медичного обладнання та допомоги населенню

— Питання мораторію дуже гостро стоїть в мене на окрузі. На кожній зустрічі з виборцями мене запевняють, що ми втратимо державу, розпродавши землю,  — заявила тоді Юлія Яцик, наголосивши, що до ухвалення таких законів потрібно пройти тривалий та прозорий шлях.

Діяльність Юлії Яцик – безпосередньої на територіях та у Верховній Раді – підтверджує її ефективність: вона дійсно працює для жителів округу.  На досягнутому народна депутатка не має наміру зупинятися. Враховуючи кількість звернень, що постійно надходять до неї, роботи ще багато – і вона буде виконана якісно.

Більше та оперативніше про роботу Юлії Яцик

на www.facebook.com/79okrugVasylivka

spot_img
Важливо
Схожі новини