Запоріжжя стане першим українським містом, в якому використовуватимуть електробуси

Про це міський голова повідомив у своєму зверненні, де  детально розповів, що змінилось в транспортній сфері міста, та чого очікувати найближчим часом

 За його словами, комфорт та зручність такого великого міста, як Запоріжжя, залежить від стану громадського транспорту та розвиненості його мережі. Мер наголосив, що планує вирішувати проблему громадського транспорту у трьох напрямках: скоротити  час проїзду між пунктами в місті (це відкриття нових маршрутів),  збільшити кількість одиниць техніки на маршрутах та виокремити, по можливості, спеціальні полоси для громадського транспорту. Також  Володимир Буряк підкреслив, що міська влада дбатиме про комфорт проїзду, тому в місті з’являтиметься дедалі більше нових, містких та комфортних тролейбусів, автобусів та трамваїв.

Запоріжжя стане першим українським містом, в якому використовуватимуть електробуси

До речі, у 2016-2020 роках в Запоріжжі з’явилось майже 150 нових машин комунального громадського транспорту.

Також серед запланованих змін Володимир Буряк згадав відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12. Станом на сьогодні завершено ремонт трамвайного шляху, дороги та тротуарів на вул. Шевченка, на ділянці від вул. 8 Березня до 52-ї школи. По словам мера, було здійснено реконструкцію шляхопроводу Каліброва-І, і завершується відновлення шляхопроводу Каліброва-ІІ. Виконано ремонт дороги та тротуарів між двома шляхопроводами. Саме після реконструкції цих шляхопроводів та прокладання нового трамвайного шляху на ділянках вулиці Шевченка, Солідарності, Калібрової стане можливим відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту №12 «Майдан Волі – Запоріжжя Ліве», який з’єднає Заводський та Шевченківський райони і далі йтиме до центру міста. Крім цього у подальших планах організація руху трамваїв від залізничного вокзалу Запоріжжя-І до Шевченківського району.

Запоріжжя стане першим українським містом, в якому використовуватимуть електробуси

Також мер презентував цікаве нововведення: Запоріжжя стане першим українським містом, в якому використовуватимуть електробуси. Їхня основна перевага – це відсутність шкідливих викидів, що особливо важливо для індустріального міста, а також неприв’язаність до контактної мережі. Мер зауважив, що планується придбання 26 електробусів у рамках угоди з Європейським інвестиційним банком, а також у рамках Кіотського протоколу.

Запоріжжя стане першим українським містом, в якому використовуватимуть електробуси

Володимир Буряк впевнений, що розгалуження транспортної мережі міста позитивно впливає на життя містян, а досвід показує, що з маршрутами громадського транспорту швидше розвивається інфраструктура: з’являються нові магазини, торговельні і розважальні центри, нове житло, офіси, робочі місця. Все це позитивно впливає на добробут містян, а Запоріжжя набирає нового і сучасного вигляду. Мер переконаний, що гарне місто – це зручне і безпечне місто, тому  готовий разом зі своїми однодумцями продовжувати розпочату роботу.

До слова, міський голова вкотре підкреслив, що йде на вибори зі своєю партією «Єднання», і попросив запоріжців підтримати його. Адже загальнонаціональні політичні партії занадто далекі від проблем міста, переконаний мер, міської інфраструктури, транспорту, ремонту доріг тощо. Кандидати від партій орієнтуються на своїх лідерів у Києві, а ті ніколи не візьмуть на себе відповідальність за ситуацію в місті.  «Саме тому ми і заснували партію запоріжців, «Партію Володимира Буряка. Єднання», і розраховуємо на вашу підтримку», – заявив міський голова.

spot_img
Важливо
Схожі новини