Що ми їмо: невідомі факти з історії та сучасності української торгівлі

До професійного свята готуються й понад п’ятдесят тисяч співробітників компанії «АТБ-маркет» – багаторічного лідера вітчизняної галузі роздрібної та гуртової торгівлі. Саме ця величезна команда лідерів щоденно докладає чималих зусиль, аби ми з вами цілодобово (дискаунтери «АТБ», у тому числі й у Запоріжжі, працюють у режимі 24/7) отримували виключно якісні та гарантовано свіжі продукти за доступною ціною.

Обсяги роботи, яку виконують працівники «АТБ», дійсно вражають: мережа наразі посідає перші позиції у галузі за товарообігом, кількістю торговельних представництв, рівнем присутності у регіонах, сплатою податків тощо. Зараз у 260 населених пунктах України, в тому числі й у нашому місті, працюють 1023 супермаркети найбільшої національної мережі. Й ця цифра постійно зростає, адже динамічний розвиток є обов’язковою складовою стратегії компанії. З початку 2019 року з’явилися 33 нових дискаунтери «АТБ». Протягом минулого року було відкрито 80 комфортних магазинів європейського зразка. Таким чином, заснована чверть століття тому лише з кількох гастрономів у сусідньому з нами Дніпрі, «АТБ» зараз вже має понад 3,5 млн постійних клієнтів у двадцяти трьох областях, у тому числі й Запорізькій.

«Перебуваючи в постійному пошуку нетривіальних рішень, наша команда впровадила безліч інновацій. Левова частка того, що вже є нормою для будь-якого українського магазину, свого часу було винайдено та впроваджено саме у нашій мережі», – розповідає Наталія Шаповалова, заступниця генерального директора ТОВ «АТБ-маркет».

Історично склалося, що торговельний бізнес значною мірою забезпечує  наповнення бюджетів усіх рівнів, у тому числі й нашої міської скарбнички. Саме ці кошти згодом стають пенсіями, стипендіями, соціальними виплатами, йдуть на ремонт шляхів, лікарень, будівництво мостів через Дніпро тощо. Відтак, від ефективності галузі торгівлі напряму залежить й наш з вами добробут. Загальний товарообіг «АТБ» торік склав 103,9 мільярда гривень (зростання на 30% у порівнянні з показником попереднього року).

Що ми їмо: невідомі факти з історії та сучасності української торгівлі

Наразі компанія «АТБ-маркет» володіє найрозвиненішою логістичною інфраструктурою в Україні. Власний вантажний автопарк щомісяця долає загальну відстань у понад 5 млн кілометрів, аби своєчасно доставити до супермаркетів «АТБ» якісні товари та продукти харчування понад 3,5 тис. найменувань. Понад 900 товарних позицій представлено власними виробниками та імпортерами «АТБ». Ціни на таку ексклюзивну продукцію значно нижчі за всі аналоги. Загалом, цінова політика лідера вітчизняного ритейлу завжди лишалася незмінною – вартість продуктів і товарів на полицях супермаркетів мережі «АТБ» стабільно є на 10-15% нижчою за середньоринкову.

Постійно вдаючись до сміливих інноваційних рішень, компанія «АТБ-маркет» створила власний особливий формат,так званий «український дискаунтер», який не має аналогів у світі. Його особливістю є цілодобове забезпечення мільйонів громадян максимально якісними продуктами та товарами першої необхідності за мінімальними цінами.

Багаторівнева система перевірки якості виключає ймовірність потрапляння на полицю магазину мережі, так би мовити, не дуже якісного товару. Супермаркети «АТБ» з 2017 року проходять сертифікацію на відповідність суворим вимогамзагальновизнаного міжнародного стандарту ISO 22000:2005. Контролюється все – якість сировини, дотримання рецептури під час виробництва, наявність належних умов зберігання, транспортування… аж до моменту отримання продукту покупцем на касі супермаркету «АТБ», зокрема й у Запоріжжі.

Разом з тим проводяться й не менш ретельні внутрішні щомісячні, щоквартальні, піврічні та щорічні аудити якості. Дуже прискіпливо перевіряються й виробництва компаній, які постачають продукцію до супермаркетівмережі «АТБ».

Мабуть, найоб’єктивнішим доказом гарантованої якості й безпеки може слугувати один простий факт: абсолютно всі працівники супермаркетів та інших численних підрозділів компанії, у тому числі й у нашому місті металургів, купують продукти до власного столу лише у дискаунтерах «АТБ».

Михайло Рудь

spot_img
Важливо
Схожі новини